Wohooo, trä till alla. Vi börjar med sänglösning!

Till att börja med så har jag kommit mycket längre än det jag skriver om. Haft en hel del att fixa med på sistone. Anyhow, sedan starten har allt handlat om att planera och tänka igenom minsta lilla millimeter. Det fick jag uppleva när sängdelen började byggas. Vilken höjd brukar man sitta på? Vad är maximal längd på sängen för att sova gott? Hur kan det bli tillräckligt stabilt när det är ett fordon som rör sig?

Jag är mer en minimalist än maximalist. Därav har jag till största möjliga mån INTE köpt en massa verktyg, utan försöker låna dessa av vänner. Det har fungerat fint och hjälper helt klart att ha någon vän som har tillgång till lite extra saker. I detta fall Kenneth och hans lilla son Arvid som kan sova under sängen, haha.

Tillsammans med Elektrikern (utbyte) testade vi att solpanelerna är intakta sen installation och ger kräm. Även golvvärmen såg ut att må fint efter mätningar. När första väggdelen var uppsatt så kom en större motivation än på länge. Att i över åtta månader ha fixat det som ”inte syns” utåt har varit krävande, men när jag ser det visuella mår jag bra. Tillbaka till tiden jag byggde lådbil och koja. Helt underbar feeling.

Min goda vän Peter kom ner till hamnen en dag. Det slår mig gång på gång hur två hjärnor verkligen fungerar klockrent i ett bygge. När jag tänker en sak så kommer Peter med en annan infallsvinkel, eller tvärt om. På så sätt finner vi de bästa lösningarna. En sak som är rätt läskig är att när plåtskruvar är dragna så att de sitter till 1000% så går det inte lätt att ändra på i efterhand. Tänk igenom, tänk igenom, gör!

Sen var det att skapa hål i väggarna och dra igenom elkablaget för att senare sätta dit 230V uttag. Har sedan start en inverter som tar emot 48V av mina fyra batterier. Den ska se till att solpanelerna laddar på. I veckorna som varit har jag även installerat larm, intagskabel (ladda bilen likt motorvärmare) och solfilm på fönstret genom ett utbyte med Wrap My Car. Ps. Även de som wrappat helikoptern i Tårtgeneralen. 

Next up: Fortsätta med inre ”skalet” och installera batterier. WOOOH!