Magisk location, rökfylld lokal och en idé som känns fin, riktigt fin.

Tidigare under 2017 hörde konstnären, regissören och filmskaparen Jimmy Randrup av sig till mig. Vi har skapat filmer tidigare tillsammans, och denna gång var det en musikvideo han önskade mig till. En låt där artisten Kodie Kabinejad ville framföra det totala missbruket av smartphones och hur det påverkar oss. Jag gillade det och låten direkt. Det finns en lyrics-låt på Youtube (ej skapad av mig). Här en screenshot.

I processen för att komma fram till koncept hade vi möte och diskuterade. Jimmy tyckte om metaforen att vara ”isolerad”. Vi båda höll med. Det landade tankar om att visa föräldrar som inte är närvarande och att vakna med mobilljus i ansiktet. Jag bad att få gå på toaletten mitt i mötet och tänkte: ”Nej, det finns nått bättre koncept”. Jag sökte på synonymer på isolerad. I min hjärna gick det från isolering till fast i något, fängelsecell till ensamhet. Sen vände jag på det och fick känslan av att sakna saker. Det viktiga och äkta i livet. Jag kom ut med en idé som vi sedan utvecklade ytterligare. En skön känsla och exakt det jag vill med varje video som skapas framåt. Hur kan vi finna saker som inte är uppenbart från start?

Videon är just nu färdigklippt. Materialet känns starkt och gripande där Kodie själv gjorde en riktigt fin insats tillsammans med Jimmy som regisserade vid sidan av mig. Sara Stenfors fixade magisk makeup och vi använde en rökmaskin för att få en fin ”haze” i hela lokalen, skapa mystik och generellt en mycket finare video. En del i videon var så klart telefoner som placerades ut runt omkring en fastkedjad Kodie.

En BTS-bild från min praktikant Fares Alhajali som önskade lära sig om foto och film. Han har varit hos oss på Frilansfabriken i en månad och ska nu ta vidare steg framåt i skapandet. Jag är mycket glad att mitt eget mobilberoende med notifikationer är begränsat redan. Se till att ta det lugnt med smartphones där ute. Släpp det, var här och nu och se världen tillsammans med människor istället.

Musikvideon släpps i Februari/Mars månad. Håll utkik här på hemsidan och medier!