Hur många av dina kunder lämnar hemsidan inom 3-5 sekunder?

Detta kallas för Bounce Rate och handlar i första hand om att den som gått in på din sida lämnar den mer eller mindre direkt. Det kan i många fall ske för att kunden inte tycker att sidan träffar rätt. Den kanske saknar enkelhet, har ett tydligt statement eller helt enkelt inte förmedlar vilka ni som bolag är.

Att ha en rullande film på sin webbsida som exempelvis Musicbed är ett extremt effektivt sätt att fånga kunden. Det handlar om att skapa cirka 10 klipp vardera 3 sekunder som loopas om och om igen. Rörelse är något vi inte kan undvika, det tar över. Du vet säkert själv att om du sitter och pratar med en vän i soffan och TV´n står på så kommer det alltid att vara något du dras till och inte blomman i fönstret.

Syftet med en hemsida kan vara olika, men det är extremt centralt i de första sekunderna att ge den som går in en tydlighet i vad du gör. Om du söker att skapa film att använda på sociala medier så lär du stanna en stund på min hemsida. Vilket är ditt? Tänk om du även kan addera en personlig touch av företaget med film som ökar chansen att stanna kvar eller klicka sig vidare. Innehållet kan vara den produkt ni säljer, människorna som arbetar på företaget eller kanske fokus på er expertis i den tjänst ni levererar.

Om du inte har koll på din Bounce Rate och övrig bra statistik är Google Analytics din vän. Det du som kund kan göra som en start för att beställa en headerfilm till hemsidan är att skriva ner 10 sekvenser ni önskar att vi filmar och skicka ett mail till mig i kontaktformuläret, alternativt ringa om ni vill bolla idéer.

Ta er hemsida till nästa nivå, vi hörs!