Finally, igång på riktigt med stort R. Helt underbar känsla.

I flertalet filmklipp av andra som byggt VAN´s har det påpekats om och om igen att göra sin research. Nu har jag gjort det i över ett halvår och det är ett par månader kvar till sommar. Har sedan länge skissat upp bilen i ett 3D-program och tagit reda på saker som gas, isoleringsskivor, sprayfoam, solcellspaneler, volt, watt och ventilation för att nämna en bråkdel. Det har varit många timmar, men värt det alla dagar.

I helgen spenderades framför allt tid till delen ”Gut the VAN”, vilket handlar om att rycka ut ALLT och göra rent. Bort med skit, skruva bort golvet, slipa och fixa rost, svabba, städa, putsa osv. Enbart under golvet fick jag ihop säkert 1kg jord. Inte kul att köra runt med det framöver. Observera att detta inte är något jag gjort tidigare på långa vägar. Aldrig lärt mig så mycket om vad som finns i bilar, materialkännedom osv.

Precis som i affärslivet är det en stor fördel med kontakter inom olika områden. Förutom att ha varit och snackat med personer på Bauhaus, Beijer, Biltema osv. kring material så har jag tillsammans med min vän Tom (som bygger sin parallellt med mig och startat en Insta-sida), tagit hjälp av vänner/partners vilket underlättar momenten. Tack till er! Detta var en av flera helger framöver med hårt slit, I love it.

En riktigt stor inspirationskälla är Sydney Ferbrache. Har följt henne en del och tycker verkligen om hela utförandet på deras Sprinter VAN. Känns sjukt att denna dröm blir sann framåt sommar 2018. Tänkte se om någon är sugen på en resa till hösten. Vart kan den gå? Funderar på Lofoten i en vecka. Anyone?

Det känns som att jag är barn på nytt, simply sweet!