Här kommer tre magiska kvinnor, mina bästa och närmsta vänner.

Ibland reflekterar jag över alla personer jag har i min omgivning och känner en sjukt stor tacksamhet. Det är egentligen sedan 2007 som hela mitt nätverk exploderade. Började förstå extra vikten av människor och framför allt, genuina kontakter. Äkta, djupa, meningsfulla relationer som är utvecklande. Det här är inget inlägg som ska skapa debatt, men ett jämställt samhälle borde vara en självklarhet i min mening.

Inser att de flesta vänner jag har är av motsatt kön, och det är i min mening helt magiskt. Hörde en man på en podd nyligen en som sa: ”Jag är nog 70% kvinna” i min personlighet. Vet inte om procenten i det stämmer på mig, men helt klart kände jag igen mig. Jag har aldrig haft den där dominanta, tuffa och stereotypa stilen. Är nog mer mjuk av mig. Kanske därför vi också kommer så bra överens? Idag är det Internationella Kvinnodagen, men precis som om det var alla hjärtans (visa kärlek enbart då) så låter jag vänner veta att de är kanon, all year around. Här kommer en presentation av tre extremt starka kvinnor.

Maria Granberg. Hördes senast igår på telefon och det känns alltid magiskt skönt när vi har samtalat kring viktiga saker i livet.  Det går inte en dag utan att vi skrattar kopiöst tillsammans. Vi har otroligt lika värderingar i mycket och jag är extremt tacksam för att Maria får mig att tänka ett varv till, behåller ett helt otroligt lugn och ställer de perfekta frågorna. Maria frilansar idag som föreläsare, HLR-expert och äventyrsguide. Senast gav Maria min kund Länsförsäkringar en genomgång i HLR, och för snart två år sedan filmade jag dokumentären till Maria på Gran Canaria. Tack Maria, du är alldeles för bra!

Anna Lundström. Sågs första gången på Öland, tog i hand och hälsade och sen den dagen är det historia. Under 2012 spenderade vi fyra månader i Tanzania tillsammans. Vi skriver mer eller mindre varje vecka. Anna är helt otroligt stark i allt hon tar sig för och det gör hon med världens största hjärta. Driver idag en startup Maisha Deli som fokuserar på veganska produkter. Anna är aldrig rädd för att vara nära en människa hon tycker om. Vi kan hålla hand när vi åker bil tillsammans, vilket kändes konstigt till en början, men inte nu. Jag beundrar dig i att vilja veta så mycket om andra personer till 100%.

Johanna Tömmervik. Träffade denna magiska människa för första gången på MDH 2012. Hon presenterar mig alltid som ”en grym filmare” och är en nätverks-guru av största rang. Vi spenderar luncher tillsammans, tar promenader och går på flertalet events. Kanske är jag som följer efter henne överallt, haha. Johanna är fantastiskt klok, godhjärtad och driver på saker från start till mål. Yoga/meditation har vi på nått sätt gemensamt och snackar gärna om. Vi kan vara totalt sårbara och lyfta upp allt mellan himmel och jord. Det känns fint att lära känna dig extra för var dag som går. Keep spreading the love!

Klicka på bilden ovan för att höra ett grymt avsnitt kring vänskap av Navid & Björn. Anyhow, som sagt, sedan 2007 har mitt nätverk skapats. Tog initiativ, samtalade med allt och alla vilket jag även idag får otroligt med energi från. En stor del blir till grus, en del till fina stenar och andra guldklimpar. Det är först när du tar lite extra initiativ och vågar öppna upp dig lite för de du tror kan bli riktigt fina vänner som det blir en djupare relation. Testa själv, berätta om något du knappt vågar och se vad som händer.

TACK för att ni finns, vi kommer att hålla livet ut.