Även om jag inte förstod alla ord i videon så satt konceptet och förmedlade budskapet.

Andra musikvideon till Rashy K från Västerås (samt Kampala, Uganda). Första gången jag träffade Rashy mitt på torget i Västerås var jag lite nervös. Who´s this ganster? Det visade sig (som oftast) vara fel och även idag är han en fantastiskt lugn, fokuserad och riktigt härlig människa i min musik-krets.

Vi hade två möten innan inspelning där vi arbetade med att ta fram referenser från andra musikvideos. Vi landade i ”Nas – Cherry Wine”. Rashy förstår vad som säljer bäst i Uganda (primär marknad) så utifrån hans önskemål kunde jag mest försöka finna på locations och den tekniska biten med ljus och andra inspel. T.ex att rappa i dubbel hastighet för att på så sätt få det i normal speed vid slow motion (vid 20-25 sek). En kontakt till mig lät oss spela in på Elite Stadshotellet i Västerås (Nas-referensen).

En av flera behind the scenes bilder av Martin Bohm. Här sprang jag omkring som en dåre för att hinna innan solnedgång. Nkulage betyder ”Visa dig” och är en låt kring kärlek. Vi adderade då även unika bilder med drönare för att beskriva känslan av stora vidder då han ville visa upp sitt landskap/hemvist.

Lyssna in Rashy på Spotify. Min favorit, ”Boom Boom”.