En vän med extrem diciplin och fokus tillsammans med kloka citat om livet.

För fem år sedan kom jag i kontakt med den som idag är en av mina absolut största inspirationer och närmsta vänner, Maria Granberg. Maria är själv egenföretagare där hon föreläser och håller kurser i klättring och skidåkning. Vi ses då och då för ”co-working” sida vid sida, på café, hotell eller hemma hos varandra. Något som företagare ger kopiöst med energi, fokus och hjälp framåt.

Tillsammans med Maria skapade jag en dokumentärfilm om hennes återhämtning i Gran Canaria (ovan). En produktion där jag hängde med och filmade dokumentärt när hon provade på bland annat yoga, simning, dykning, klättring och surfing. Improviserade allt på plats genom att finna vinklar och tänka ut hur saker kunde hänga ihop. Jag brukar nästan alltid kombinera en scen genom att ta ett stort utsnitt för att sedan komma till ett mindre osv. Det skapar mer variation och dynamik i bildskapandet/berättelsen.

Jag värderar relationer med vänner och familj. En regel i mitt liv är att hålla hårt i personer som lyfter upp mig, inspirerar och får mig att skratta kopiöst varje gång jag träffar dem. Skicka ett SMS, ring spontant utan något syfte och ta upp med och motgångar. Det stärker en vänskap och håller livet ut.

Se detta TED-talk som bevisar vad som verkligen är viktigt i livet.