Flera saker har styrt om synen på livet och mina värderingar. Mer lugn och ro.

I min uppväxt omkring högstadiet fick jag en känsla av att jag behövde göra rätt, hitta rätt och vara på rätt sätt. Hade också en drivande känsla men samtidigt med en klump i magen om att behöva göra någon typ av karriär för att ”lyckas”. En känsla av att nå framgång. Men för vem? I många fall andra.

Sedan flertalet podcasts förstår jag att framgång är olika för alla och det är enbart jag själv som kan intala mig vad det är för mig. Droppen som rann över var Instagram Stories. Det fanns en bakomliggande press om att visa upp allt jag håller på med, så att jag genom yttre bekräftelse kände framgång. Det tog för mycket kraft och det kändes mest påtvingat. Jag har insett att jag mår bättre och får mer fokus genom att bekräfta mig själv i det tysta. Vi är ändå statister i andras liv då alla har fullt upp med sitt.

Saker som jag själv gjort för att hitta mig själv lite mer är dels life coaching med Alexandra där vi går igenom metal inställning till situationer i livet. Har bland annat tillåtit mig själv att skratta med HELA ansiktet och bra vara mig själv mer fullt ut. Involverar även meditativa saker i min vardag som får mig att koppla av och faktiskt vara OK med att inte vara produktiv ibland (högpresterande person). Genom att släppa tanken på att behöva göra något ”viktigt” (finns alltid en lista) så kommer fler idéer fram.

Jag har även indentifierat mina starkaste värderingar i livet. Lycka & meningsfullhet, relationer, vänner & familj, frihet & äventyr samt genuitet. Det gjordes genom att skriva ner 50 saker jag inte kunde vara utan för att sen ta bort mer och mer tills det blev 3-5st kvar. Idag tar jag beslut baserat på dessa.


Ett par podcasts som kanske får dig att tänka om eller ger inspiration.

1. Björn & Navid (favoritpodd, väldigt bra och djupa tankar som öppnar upp).
2. Framgångspodden (mer än att tjäna pengar och göra karriär).
3. Självklart (precis börjat lyssna, verkar godkänd. Lite mycket kringsnack i min mening).

Det största är ändå att begränsa mig från sociala medier, skapat en minimalistisk telefon-meny (enbart inställningar, kalender och bilder på skrivbordet) som gör att jag behöver söka på saker när jag väl behöver dem, inte se allt framför mig hela tiden. Mindre slösurf och onödiga scrolls over and over.

Det finns olika knep och jag har funnit mitt. Att värdera mjuka saker i livet (samtal, möten, skratt) och uppskatta det mycket mer än att sikta mot flera miljoner i omsättning. Ta hand om nära vänner, hitta på saker tillsammans, försöka förstå och få insikter kring dem och mina kunder istället för att vara i hjärnan hela tiden. Var mer här och nu. När var du helt 100% närvarande i HUR du borstade tänderna sist till exempel? Det frågade mig en vän 2014, vilket ledde till att vi startade med meditation.

Våga släppa karriären lite då och då. Du kommer att tacka dig själv.