Här kommer bland annat en lista på saker du kan tänka på innan beställning av eventfilm.

I samarbete med Sthlm Eventfoto har vi tagit fram ett par olika grundpaket till er bolag när ni önskar dokumentera och filma era kommande events. Dessa startar på 17.500:- ex. moms. (priser längre ner i länk ovan). Innan vi kan återkomma med ett exakt pris behöver vi information om paket, samt detta:

1. Datum. Tid för eventet (från – till). Även plats och parkering.
2. Upplägg på ert event. Skicka gärna schemat om möjligt.
3. Lista på saker som är viktiga att få med. Markera i schemat.
4. Musikval. Sök på sidan Artlist, eller så hjälper vi er med det.
5. Extra: Textanimationer, intervjuer eller drönare? (ej inkluderat).

Här är ett exempel på eventfilm för Västerås & Co tidigare under 2017. Ett event som varade under tre dagar där de hade en tydlig lista på vilka delar som var viktigt vilket gjorde att jag inte behövde finnas på ”stand by”. Känslan de ville åt var ”folkfest” med mycket olika människor och aktiviteter.

Det är också av vikt att försöka beskriva den känsla eller stil som ni vill förmedla. Ska det vara högt tempo med snabba klipp, fokus på människor eller kanske en informativ eventfilm med personer som berättar vad detta har gett dem? Har ni någon referensvideo, skicka gärna!

Tech Pilots skiljer sig en hel del från cityfestivalen. Inspelad i Linköping under en halvdag där de ville låta studenterna berätta om möjligheterna med att delta i projektet. Har även fem år i rad hjälpt Ung Företagsamhet, att med sin eventfilm locka fler att vilja starta företag och vinna priser.

”When working for us, he works under extreme time pressure – yet the film is phenomenal. I recommend Johan to anyone looking to hire a creative and professional filmmaker. A bonus is that he is also fun, cool and a real smart person!”. /Josefin Bengtsson, UF Södermanland.

Ser fram emot att skapa er nästa eventfilm, vi hörs!