Mot nya höjder. Grym kvalité, filmiskt och drömmigt. Ny drönare!

Det var egentligen en testflygning tillsammans med min vän Irakli och ett klipp (nedan) som fick mig att inhandla denna pärla på mindre än en vecka. Har fått flertalet förfrågningar från bolag kring att filma saker från ovan så det kändes givet. Min ursprungliga tanke har ändå också varit att ta med en smidig och enkel drönare att filma mina äventyr med kommande VAN-bygge. Så den som önskar detta, let me know.

Att filma saker ur ett fågelperspektiv är i mina ögon godis för en produktion. Det får dock absolut inte överanvändas bara för att det är vackert att titta på. Det ska vara en kombination för att etablera viktiga delar i filmen/filmerna. Ett par funktioner jag älskar är en hastighet av 60km/h och tracking mode. Kan alltså be drönaren följa ett objekt (t.ex. bil eller person). Ruskigt smidigt vid action eller sport-aktiviteter. Här är två screens av material från mitt första test på Femöre i Oxelösund nära min hemstad Nyköping.

Har försäkring och vet om process för att få materialet godkänt av Lantmäteriet för kommersiella uppdrag. Följer till punkt och prickar regler och lagar som gäller för att filma på olika platser, don´t worry. Det går även att ta högupplösta bilder för den som önskar, men film är och förblir alltid min profession.

Stay tuned, kommer upp en del shots från drönaren. Vi hörs!